08-04-2012
|
#19
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar


Malzemeler
- 4 diş sarmısak
- 1 adet chili biber
- Karabiber
- 120 ml
zeytinyağı
- 100 gram pirinç
- 800 ml
sebze suyu
- 100 gram arpacık soğanı
- 2 top mozarella
- 250 gram domates
- tuz
- 1 demet fesleğen
Yapılışı
Arpacık soğanlarını ayıklayıp, küçük küp şeklinde doğrayın Sarımsağı soyup, ezin
Chili biberin çekirdeklerini çıkartıp, ince kıyın
Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun Dörde bölüp, küçük küp şeklinde doğrayın, 1 yemek kaşığını ayırın Mozzarella peynirini küçük küp şeklinde kesin
Suyunun süzülmesi için kağıt havlunun üzerinde süzülmeye bırakın
45 ml sıvı yağı bir tencerede kızdırın
Arpacık soğanları, sarmısak, chili biber ve pirinci 2 dakika şeffaf oluncaya kadar yağda kavurun 700 ml sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip, üstü açık şekilde 25 dakika pişirin Pirinci süzgece alın ve soğumaya bırakın 4 adet fesleğenin baş kısmını kesip saklayın
Kalan fesleğen yaprakları, 75 ml yağ ve 100 ml sebze suyunu el blenderi ile püre haline getirin
Pirinç, domates ve mozzarella peynirini pürenin 2/3?si ile karıştırın
Kalan püreyi ayırın Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak olarak kesin, çekirdeklerini çıkartın ve yıkayın İçine tuz ve karabiber ekin
Ne pişirsem com
|
|
|
|