Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #24
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar






Malzemeler
  • 2 soğan
  • 250 gr lahana
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • Bir miktar yağ
  • 2 su bardağı et suyu
  • 8 çarliston biber
  • tuz , karabiber
  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr süt kreması
  • 1-2 sap taze soğan

Yapılışı

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün
1 soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Diğer soğanı soyup dilimleyin

Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritip küp küp doğradığınız soğanları hafifçe kavurun
Lahanayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın
Karışımı 20 dakika tencere de kavurun

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın Bir tencerede, kalan margarini eritip soğan dilimlerini kavurun
Et suyunu ilave edip kısa süre pişirin

Biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini ayıklayın Peyniri bir çatalla ezin Lahanalı karışıma ilave edin

Biberlerin iç kısmını tuzlayıp lahanalı karışımla doldurduktan sonra fırın kabına yerleştirin
Et suyunu ilave edip kabı fırına verin ve 20 - 30 dakika kadar pişirin
Süt kremasını çırpıp tuz ve karabiberle tatlandırın Taze soğanları halkalar halinde doğrayın Süt kreması ve taze soğanla süsleyerek servis yapın

Nepişirsemcom

Alıntı Yaparak Cevapla