08-04-2012
|
#26
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar


Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana,
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kasığı salça,
- 6 adet küçük boy soğan
- 500 gram kıyma,
- 1 çay kasığı kuru fesleğen
- 1 çay kasığı karabiber,
- 1 demet maydanoz
- 3 çay bardağı kırık pirinç,
- 2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
- Tuz ve su
Yapılışı
Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun Bütün olarak haşlayın
Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun
Kıymayı ilave edin Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin Tencereyi ocaktan alın Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın
Haşlanmış lahananın suyunu süzün Yapraklarını tek tek ayırın
Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin
İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın Üzerine lahana yaprağı kapatın Tekrar kıymalı harçtan koyun Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın
Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin
Dilimleyerek, servis yapın
|
|
|
|