Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #28
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar







Malzemeler
  • 1 kg dolmalık biber (yaklaşık 10 adet)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 8-10 adet kuru soğan (yarım kilo kadar)
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 adet kesme şeker
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı

Soğanlar ince ince kıyılırSoğan, tuz ve fıstık, fıstıklar pembeleşene kadar 1,5 su bardağı yağda kısık ateşte kavrulur (2 kesme şeker de bu sıra atılır)
Sonra pirinçler ayıklanır, soğuk suda yıkanır,suyu süzülür ve tencereye eklenerek kavurmaya devam edilir
Yarım saat kavrulduktan sonra, 1 su bardağı sıcak su ilave edilip demlenmeye bırakılır (üzerine havlu kapatılarak) Demlendikten sonra diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır
Dolmalık biberler yıkanıp, içleri çıkarılır
Hazırlanan içle dolmalar doldurulur, üzerlerine bir dilim domatesle kapak yapılır
Dolmalar tencereye tek sıra halinde dizilirYarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su eklenirKısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir

Lezzet dergisi

Alıntı Yaparak Cevapla