08-04-2012
|
#28
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar


Malzemeler
- 1 kg
dolmalık biber (yaklaşık 10 adet)
- 2 su bardağı pirinç
- 8-10 adet kuru soğan (yarım kilo kadar)
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 tatlı kaşığı nane
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 2 adet kesme şeker
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
Soğanlar ince ince kıyılır Soğan, tuz ve fıstık, fıstıklar pembeleşene kadar 1,5 su bardağı yağda kısık ateşte kavrulur (2 kesme şeker de bu sıra atılır)
Sonra pirinçler ayıklanır, soğuk suda yıkanır,suyu süzülür ve tencereye eklenerek kavurmaya devam edilir
Yarım saat kavrulduktan sonra, 1 su bardağı sıcak su ilave edilip demlenmeye bırakılır (üzerine havlu kapatılarak) Demlendikten sonra diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır
Dolmalık biberler yıkanıp, içleri çıkarılır
Hazırlanan içle dolmalar doldurulur, üzerlerine bir dilim domatesle kapak yapılır
Dolmalar tencereye tek sıra halinde dizilir Yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su eklenir Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir
Lezzet dergisi
|
|
|
|