Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
29
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
500 gr
dolmalık biber
3 çorba kaşığı margarin
1-1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeleri
400 gr
yağsız kıyma
2 orta soğan
2 kaşık margarin
2 orta domates
3/4 bardak su
3/4 kahve fincanı pirinç
1 demet dereotu
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Biberlerin saplı taraflarını kesip, birer kapak çıkarın
İçindeki çekirdeklerini kaşıkla alın ve bir tarafa bırakın
Sonra bir tavaya ölçülere göre margarin ile küçük kıyılmış soğanları koyarak hafifçe kavurun
Bunun içine su ve pirinç ilâve ederek kapağını kapatın
10 dakika pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin
Daha sonra bunun içine yağsız kıyma, kıyılmış dereotu, karabiber ve tuz katarak 5 dakika yoğurun
Bu iş bitince kıymaların içine kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, çok ince doğranmış domatesi de koyduktan sonra yeniden iyice karıştırın ve biberlerin içlerini doldurun
Üstlerine kestiğiniz kapaklan kapatın ve bir tepsiye yerleştirin
Tepsinin içine magarin tuz ve su koyduktan sonra kapağını kapatın
Tepsiyi orta ısıdaki ateşin üzerine koyun
45-60 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın
Lezzetler
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul