Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #29
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar




Malzemeler

  • 500 gr dolmalık biber
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1-1,5 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeleri
  • 400 gr yağsız kıyma
  • 2 orta soğan
  • 2 kaşık margarin
  • 2 orta domates
  • 3/4 bardak su
  • 3/4 kahve fincanı pirinç
  • 1 demet dereotu
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Biberlerin saplı taraflarını kesip, birer kapak çıkarın İçindeki çekirdeklerini kaşıkla alın ve bir tarafa bırakın Sonra bir tavaya ölçülere göre margarin ile küçük kıyılmış soğanları koyarak hafifçe kavurun
Bunun içine su ve pirinç ilâve ederek kapağını kapatın
10 dakika pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin
Daha sonra bunun içine yağsız kıyma, kıyılmış dereotu, karabiber ve tuz katarak 5 dakika yoğurun
Bu iş bitince kıymaların içine kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, çok ince doğranmış domatesi de koyduktan sonra yeniden iyice karıştırın ve biberlerin içlerini doldurun
Üstlerine kestiğiniz kapaklan kapatın ve bir tepsiye yerleştirin Tepsinin içine magarin tuz ve su koyduktan sonra kapağını kapatın
Tepsiyi orta ısıdaki ateşin üzerine koyun 45-60 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın

Lezzetlercom

Alıntı Yaparak Cevapla