08-04-2012
|
#30
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar


Malzemeler- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 bağ dereotu
- 1/2 bağ maydanoz
- 4 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
Yapılışı
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın
Ön hazırlık olarak dolmalık biberlerin saplarını içeri doğru bastırarak çıkarıp atın
Çekirdeklerini, biberleri ters çevirerek çıkarın
Domateslerin kabuklarını soyun 2 domatesi, ortalarından iki defa keserek eşit 8 parçaya ayırın
Kalan 2 domatesi de, çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın
Soğanı piyaz doğrayın
Pirinci ılık tuzlu suda ıslatıp yarım saat dinlendirin
Harcın soğanını yemeklik doğrayın
Dereotu ve maydanozu iyice kıyın
Harcı hazırlamak için pirinci bir tel süzgeçten süzün
Orta boy bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin Yağ eriyince soğanı ilave edip karıştırmaya devam ederek 1 dakika kavurun
Suyunu koyup 5 dakika pişirin Pirinç suyunu çekince, tencereyi ocaktan alın
Kıyma, tuz, biber, dereotu, maydanozu ve naneyi ilave edip birkaç kez karıştırın
Bir kenarda ılınmaya bırakın Ilınmış harcı biberlerin içine doldurun
Dolmaların üzerim domates dilimleri ile kapatın
Biber dolmalarını Borcam'a yerleştirin
Küçük bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyup orta ateşte eritin Yağ erir erimez soğanı ve unu ilave edip bir-iki dakika kavurun
Tuzunu ve et suyunu katıp bir taşım kaynatın
Bu sosu, Borcam'daki dolmaların üzerine dökün
İri zar biçimi doğranmış domatesleri de dolmaların üzerine serpiştirip kabı üstü kapalı olarak fırına sürün ,
Dolmaları 1/2 saat pişirin kabı fırından alın
Etli biber dolmanız servise hazırdır
Sofra dergisi
|
|
|