Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #31
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar






Malzemeler
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 küçük boy beyaz lahana
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 büyük soğan
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz, karabiber

Yapılışı

Mercimeği yıkayıp süzün Sıcak suda yarım saat bekletin Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika haşlayın ve süzgece alın

Maydanozu kıyın Soğanı soyup mercimeği bir kaba alın Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın

Düztabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin Sarmaları dizip üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün Su ekleyin Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın Kısık ateşte 45 dakika pişirin Ilık servis yapın

Anadolu yemeklericom

Alıntı Yaparak Cevapla