Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
31
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 küçük boy beyaz lahana
1,5 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
1 büyük soğan
2 çorba kaşığı domates püresi
1 çorba kaşığı nane
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 limon
Tuz, karabiber
Yapılışı
Mercimeği yıkayıp süzün
Sıcak suda yarım saat bekletin
Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika haşlayın ve süzgece alın
Maydanozu kıyın
Soğanı soyup mercimeği bir kaba alın
Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin
Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın
Düztabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin
Sarmaları dizip üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün
Su ekleyin
Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın
Kısık ateşte 45 dakika pişirin
Ilık servis yapın
Anadolu yemekleri
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul