Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
32
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
4 adet patlıcan
5-6 adet sivribiber
4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
5-6 diş sarımsak, doğranmış
Kızartmak için sıvıyağ
Ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün
Kabak dolması gibi içlerini oyun
Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın
Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları (içleri ziyan olmasın diye) kızartın
Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın
Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun
Domatesleri ekleyin
Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin
Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın
Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun
Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin
(tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
200 derecelik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin
Ilık veya soğuk servis yapın
Lezzetler
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul