Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
33
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
1 kg dolmalık kabak
350 gr veya 500 gr kıyma
2 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 domates
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Suyu için
1 su bardağı kaynamış su + 1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzerine
Sarımsaklı yoğurt + dereotu
Yapılışı
Kabaklar ve domatesler dışında kalan malzemeleri karıştırarak dolmalık iç hazırlayın
domateslerin kabuklarını soyup yarım daireler şeklinde doğrayın
Kabakların kabuklarını kazıyıp içlerini oyun
2 parmak genişliğinde, halka şeklinde kesin
Halkalara hazırladığınız içi doldurup tepsiye dizin
üzerlerine domates kapatın
1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin
Kabaklar yumuşayana kadar, fazla hararetli olmayan ateşte pişirin
Pişince tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın
Yüksek topuklar sitesi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul