Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #33
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar





Malzemeler


  • 1 kg dolmalık kabak
  • 350 gr veya 500 gr kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 domates
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz
Suyu için

1 su bardağı kaynamış su + 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzerine

Sarımsaklı yoğurt + dereotu

Yapılışı

Kabaklar ve domatesler dışında kalan malzemeleri karıştırarak dolmalık iç hazırlayın
domateslerin kabuklarını soyup yarım daireler şeklinde doğrayın
Kabakların kabuklarını kazıyıp içlerini oyun 2 parmak genişliğinde, halka şeklinde kesin
Halkalara hazırladığınız içi doldurup tepsiye dizin üzerlerine domates kapatın 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin
Kabaklar yumuşayana kadar, fazla hararetli olmayan ateşte pişirin
Pişince tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın


Yüksek topuklar sitesi

Alıntı Yaparak Cevapla