Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #35
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar







Malzemeler
  • 4 adet patates
  • 250 gram kıyma
  • 10-12 dal maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak 1 adet domates, 2 adet biber
  • Bir tutam karışık baharat
  • 1 tutam tuz
  • 1 bardak sıvıyağ (kızartmak için)
  • 1 kaşık salça

Yapılışı


Patatesler boylamasına ikiye bölünür Alt tarafları tepsiye düzgün oturacak şekilde kesilebilir, sonra içi oyulur Adından da anlaşılacağı gibi kayık olacak biçimde oyulur
4 patatesten 8 adet kayık elde edilmiş olur
İçinden çıkan yuvarlak dilimler kapak olarak kullanılmak üzere kızartılabilir
Kayıklar da yağda çevrilerek kızartılır Yağını çekmesi için kağıt havlu üstüne oturtulur ve beklemeye alınır
Bir tavaya çok az yağ konup doğredığımız soğan ve biberler konur Hafifçe kavrulunca kıyma eklenir O da kavrulunca salça, rendelenmiş domates ve sarımsak eklenir
Bir kaç dk onlarda pişince tuz, baharat ve doğranmış maydanozlar eklenir
İç malzemeyi patates kayıklarına paylaştırdıktan sonra kapak olarak patatesi oyarken içinden çıkan patates dilimlerini kızartıp kullanabiliriz
Sonra hazırladığımız patatesleri fırın tepsisine yerleştirip salçalı su yaparak 20-25 dakika fırında pişiririz

Sofra

Alıntı Yaparak Cevapla