Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #36
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar






Malzemeler
  • 2 adet ayıklanmamış enginar
  • 1 adet soğan
  • 200 gram lor peyniri
  • 50 gram rokfor peyniri
  • 1 yumurta
  • 2 dal dereotu
  • 4 çorba kaşığı galeta unu
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı

Yaprakları ayıklanmamış enginarların orta kısımlarından yapraklarını kopartıp içine ulaşın
Tüylü kısmını da bir kaşık yardımıyla alın
İçi boş ve kanarlarda yaprak olmalı
Yıkayın ve süzülmesini sağlayın
Peynirleri birbirleri ile karıştırıp içine yumurtayı, ince kıyılmış dereotunu ekleyip iç malzemeyi oluşturun
Bu iç harcı enginarların içine doldurun
Üzerini galeta ununu tereyağı ile karıştırıp kapatın Tencereye yerleştirin Bir miktar su ekleyip pişmeye bırakın 20 dakika sonra çatal batırıp bakın İçine çatal rahat giriyorsa pişmiş demektir

Sofra

Alıntı Yaparak Cevapla