Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
36
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
2 adet ayıklanmamış enginar
1 adet soğan
200 gram lor peyniri
50 gram rokfor peyniri
1 yumurta
2 dal dereotu
4 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Yaprakları ayıklanmamış enginarların orta kısımlarından yapraklarını kopartıp içine ulaşın
Tüylü kısmını da bir kaşık yardımıyla alın
İçi boş ve kanarlarda yaprak olmalı
Yıkayın ve süzülmesini sağlayın
Peynirleri birbirleri ile karıştırıp içine yumurtayı, ince kıyılmış dereotunu ekleyip iç malzemeyi oluşturun
Bu iç harcı enginarların içine doldurun
Üzerini galeta ununu tereyağı ile karıştırıp kapatın
Tencereye yerleştirin
Bir miktar su ekleyip pişmeye bırakın
20 dakika sonra çatal batırıp bakın
İçine çatal rahat giriyorsa pişmiş demektir
Sofra
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul