Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #38
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar








Malzemeler
  • 2 Demet Labada
  • 2 Su B İri Bulgur
  • 2 Soğan
  • 1 Tutam Taze Reyhan
  • 1 Çorba K Domates Salçası
  • 1 Çorba K Biber Salçası
  • 1 Çorba K Tereyağı
  • Yarım Çay B Zeytinyağı
  • Tuz,Karabiber
Üzeri İçin

1 Kase Yoğurt

Yapılışı
Bulguru, soğanı ve salçayı karıştırın
Reyhanı ve baharatlarını da ekleyin
Yarım çay bardağı zeytinyağını da ekleyin İyice karıştırın Labada yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın Ardından soğuk suya batırıp çıkarın

Hazırladığınız iç harcı yaprakların içine paylaştırarak sarın Tencereye dizin
Üzerine bir servis tabağı kapatın
Sıcak suyunu ekleyip ocağa alın Kaynamaya başlayınca altını kısın
Pişen sarmaları servis tabağına aktarın Yoğurtla servis edin

Kadınlar forumu

Alıntı Yaparak Cevapla