Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #39
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar






Malzemeler
  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Damak tadınıza göre tuz, kekik, pul biber
  • Süslemek için taze soğan

Yapılışı


Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin
Tuzlu suda 30 dakika bekletip süzdükten sonra kurulayın
Bir kâsede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın
Kızartma yağını geniş bir tavada ısıtın
Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın
Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın
Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın
Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın

Kadınlar kulübü




Alıntı Yaparak Cevapla