Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
39
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
2 adet patlıcan
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Damak tadınıza göre tuz, kekik, pul biber
Süslemek için taze soğan
Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin
Tuzlu suda 30 dakika bekletip süzdükten sonra kurulayın
Bir kâsede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın
Kızartma yağını geniş bir tavada ısıtın
Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın
Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın
Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın
Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın
Kadınlar kulübü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul