Konu
:
Kayısı Soslu Cheese Cake Tarifi (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Soslu Cheese Cake Tarifi (6 Kişilik)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Soslu Cheese Cake Tarifi (6 Kişilik)
K
ayısı
s
oslu
C
heese
C
ake
(
6 kişilik
)
Tabanı için gerekli malzeme
1
5 paket yulaflı bisküvi
120 gr tereyağ
Dolgusu için
800 gr labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 paket vanilya
4 yumurta
¾ çay bardağı krema
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
500 gr kayısı
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Bisküvileri robotta un haline getirin
Eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar robotta karıştırın
Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlık kağıt serip bisküviyi kalıbın tabanına bastırarak yayın
Buzdolabına yaklaşık 30 dakika bekletin
Labne peyniri, nişasta, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın
Yumurtaları teker teker yedirerek, fazla çırpmadan ekleyin
Kremayı ekleyip mikserle biraz daha çırpın
Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın
Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve 165 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin
Fırını kaparak fırının içinde soğumaya bırakın
Oda ısısına gelince üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin
Kayısıların yarısının kabuklarını soyup robotta püre haline getirin
Kalan kayısıları ortadan ikiye keserek püreye ekleyin
Ve hapsini sos tenceresine aktarın
Limon suyu, şeker, vanilya ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Cheesecake’in üzerine sosu dökerek servis yapın
Afiyet olsun
Lezzet Dergisinden alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul