Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Soslu Cheese Cake Tarifi (6 Kişilik)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Soslu Cheese Cake Tarifi (6 Kişilik)






Kayısı soslu Cheese Cake (6 kişilik)



Tabanı için gerekli malzeme
  • 15 paket yulaflı bisküvi
  • 120 gr tereyağ
Dolgusu için
  • 800 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • ¾ çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
  • 500 gr kayısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı

Bisküvileri robotta un haline getirin Eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar robotta karıştırın Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlık kağıt serip bisküviyi kalıbın tabanına bastırarak yayın Buzdolabına yaklaşık 30 dakika bekletin Labne peyniri, nişasta, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın Yumurtaları teker teker yedirerek, fazla çırpmadan ekleyin Kremayı ekleyip mikserle biraz daha çırpın Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve 165 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin Fırını kaparak fırının içinde soğumaya bırakın Oda ısısına gelince üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin Kayısıların yarısının kabuklarını soyup robotta püre haline getirin Kalan kayısıları ortadan ikiye keserek püreye ekleyin Ve hapsini sos tenceresine aktarın Limon suyu, şeker, vanilya ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Cheesecake’in üzerine sosu dökerek servis yapın


Afiyet olsun



Lezzet Dergisinden alıntıdır



Alıntı Yaparak Cevapla