Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar




Portakal Reçelli Beyaz Çikolatalı Kek






Malzemeler
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket vanilya
  • 7-8 çorba kaşığı portakal reçeli
Süslemek için:
Arzu ettiğiniz miktarda dondurma

Yapılışı

Bir buçuk su bardağı unu ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu birlikte eleyin Üzerine yarım su bardağı tozşeker ekleyin Tereyağ ve beyaz çikolatayı birarada, benmari usulü eritin Bu arada yumurtaları mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpın Eriyen tereyağlı çikolatalı karışımı, vanilyayı ve çırpılmış yumurtaları unlu karışıma katın Tahta bir kaşıkla malzemeyi karıştırın Tek kişilik en büyük boy tartölet kalıplarını yağlayıp, hamuru kalıplara pay edin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yarım saat kadar pişirin Fırından çıkarıp, bir müddet soğutun Ardından enlemesine ikiye kesin Arasına portakal reçeli sürün Dondurma eşliğinde servis yapın









Portakallı Haşhaşlı Kek










Malzemeler
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 60 gram toz badem
  • 40 gram haşhaş
  • 185 gram tereyağı
  • 160 gram tozşeker
  • 80 gram kayısı marmelatı
  • 2-3 çay kaşığı rendelenmiş
  • portakal kabuğu
  • 80 ml portakal suyu
  • 3 adet yumurta
Yapılışı

Un ve kabartma tozunu bir kaseye eleyin Toz badem ve haşhaşı ekleyip karıştırın Bir tencerede tereyağı, tozşeker, marmelat, portakal kabuğu ve portakal suyunu en düşük ısıda şeker çözülene kadar karıştırarak pişirin Tencereyi ocaktan alıp yavaş yavaş karıştırarak un karışımına ekleyin Yumurtaları ekleyip iyice karıştırın Hamuru yağlanmış kalıba boşaltın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin Kalıpta soğutup üzerine pudraşekeri serpin Dondurmayla birlikte servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla