Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar




Kayısı, cevizli ve portakallı kek








Malzemeler
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı küp doğranmış kuru kayısı
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 adet yumurta

Kayısı ve ceviz kaplaması için
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 5 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 8 adet doğranmış kuru kayısı
Hazırlanışı

Doğranmış kuru kayısıları, kuru üzüm, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tereyağını bir tencereye koyun Orta dereceli ateşte, tereyağı eriyene kadar ısıtıp tencereyi ateşten alın Karıştırma kabına un, kabartma tozu, doğranmış ceviz içi ve tozşekeri ekleyerek karıştırın Yumurtaları da ilave edip karıştırmaya devam edin En son tencerede ısıtmış olduğunuz kuru meyveli karışımı da ekleyip pürüzsüz hamur kıvamı alana kadar karıştırın Hazırladığınız bu hamuru kek kalıbına aktarın Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 1 saat pişirin Kek kalıbını fırından çıkartıp keki soğumaya bırakın Kayısı ve ceviz kaplaması için Bir tavaya bal ve portakal suyunu koyun Kısık ateşte ısıtın Küçük bir kâseye, dövülmüş ceviz içini koyun Tavada ısıtmış olduğunuz ballı karışımın yarısını kâsedeki cevizlerin üzerine boşaltın Kalan ballı karışımın içerisine doğranmış kayısıları ekleyin 1 dakika boyunca ısıtın Keki dilimleyip servis tabağına yerleştirin Kâsedeki cevizli karışımı kekin ortasına döşeyin Tenceredeki kayısılı karışımı da kekin en üzerine dökün Keki 5 dakika dinlendirip servis edin





Portakallı Çikolatalı Kek






Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 3 adet portakalınrendelenmiş kabuğu
  • Bir buçuk su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
Sosu için
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı pudraşekeri
Yapılışı

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın Yumurta sarıları, yarım su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tozşekeri, tozşeker eriyene kadar çırpın Bir su bardağı un, kabartma tozu ve tuzu eleyip yumurta sarılı karışıma ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpıp karışıma ekleyin Yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin Sosu için, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve pudraşekerini karıştırıp keki ıslatın Çikolataları benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirin Çikolata donduktan sonra portakal dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla