Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar

Eski 08-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar




Portakallı Kakaolu Kek







Malzemeler
  • 125 gram tereyağı
    1 su bardağı pudraşekeri,
    4 adet yumurta,
    3 çorba kaşığı bal,
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
    Bir buçuk su bardağı kıyılmış fındık,
    2 adet çubuk vanilya,
    1 su bardağı un,
    3 çorba kaşığı kakao,
    1 çorba kaşığı mahlep,
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı

Tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın Üzerine yumurta, bal, portakal kabuğu rendesi ve yarım su bardağı fındığı ilave edin Vanilya çubuklarını bir bıçakla tam ortadan ikiye kesin Bıçağın sırtı ile içindeki vanilya özlerini kazıyıp kenara alın Un, kakao, vanilya, mahlep ve kabartma tozu da ekleyip karıştırın Oluklu bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan fındıkla kabın tüm yüzeyini kaplayın Hamuru kalıba dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp arzunuza göre süsleyerek servis yapın




Portakallı Islak Kek





Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal (kabukları rendelenecek, portakal halka şeklinde dilimlenecek)
  • 1 adet portakalın suyu
  • 2 su bardağı un
Üzerine
1 su bardağı portakal suyu

Yapılışı

Yumurta ve şeker köpük oluncaya kadar çırpılır Diğer malzemeler ilave edilerek boza kıvamında bir hamur elde edilir Kek kalıbının dibine ya da yanlarına dilimlenmiş portakallar dizilir Hamur kalıba dökülür Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirilir (Batırılan kürdan temiz çıkacak) Fırından aldıktan sonra servis tabağına ters çevrilir ve sıcakken üzerine 1 su bardağı portakal suyu dökülür Soğuyunca süslenerek servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla