Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar

Eski 08-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar



Portakallı Cheesecake Tarifi





Malzemeler
  • 200 gram kakaolu bisküvi
  • 50 gram margarin
  • 400 gram labne peyniri
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet portakal
  • 250 gram damla çikolata

Yapılışı

Bisküvileri robotta çekip toz haline getirin Margarini eritip bisküvilere karıştırın 22 cm çapında bir kalıbın içini folyo ile kaplayın Bisküvili karışımı kalıba döküp üzerine bastırın Buzdolabında donmaya bırakın Ayrı bir kapta, labne peyniri, süzme yoğurt ve tozşekeri birlikte çırpın Üzerine vanilya ve yumurtaları eleyin Daha sonra çok ince rendelenmiş 2 adet portakal kabuğu ve rendelenmiş 1 adet portakalı ekleyin Damla çikolatanın 2/3'ünü karışıma ekleyin ve buzdolabından çıkardığınız bisküvili tabanın üzerine dökün Kalan çikolatayı da üzerine serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin Dilimleyerek servis yapın






Portakal Jölesi Eşliğinde Üzümlü Cheesecake








Malzemeler
  • 250 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 140 gram krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı ıhlamur çiçeği
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı üzüm
  • Bir tutam tuz
Hamur için
  • 130 gram margarin
  • 100 gram acıbadem kurabiyesi
  • Yarım su bardağı + 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • Bir buçuk su bardağı + 2 çorba kaşığı un
  • Bir tutam tuz
Jöle için
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Bir buçuk su bardağı portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı

Hamur için margarin ve tozşekeri bir kaba alıp çırpın Yumurta sarılarını ekleyip karıştırın Acıbadem kurabiyelerini blenderden geçirin Tuz, un ve çekilmiş acıbadem kurabiyesini ekleyip yoğurun Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin Unlanmış düz bir zeminde 24 cm'lik kalıp büyüklüğünde merdaneyle açın Kalıbı yağlayıp hamuru iç ve kenar kısımlarını kaplayacak şekilde yerleştirin ve buzdolabında yarım saat bekletin Çatalla hamurun üzerine delikler açın Kenar kısımlarını folyo ile kaplayın Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin Kenarlardaki folyoyu alıp 12 dakika daha pişirin Diğer tarafta labne peynirini tozşeker ve vanilyayla çırpın Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarını teker teker karışıma yedirin Akları bir tutam tuzla kar halini alıncaya kadar mikserleyip kremayla birlikte peynirli karışıma ekleyin Mısır ununu ve son olarak ıhlamur çiçeğini ekleyip karıştırın Karışımı kalıptaki hamurun üzerine yayın Üzümleri yerleştirin 190 derece fırında ortası sertleşene kadar 40 dakika pişirip soğutun Jöle için portakal suyu, tozşeker ve nişastayı karıştırarak pişirin Jöleyi bir bardağa alıp cheesecake dilimi ile servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla