Konu
:
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar
08-04-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar
P
ortakallı Cheesecake Tarifi
Malzemeler
200 gram kakaolu bisküvi
50 gram margarin
400 gram labne peyniri
250 gram süzme yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
3 adet yumurta
2 adet portakal
250 gram damla çikolata
Yapılışı
Bisküvileri robotta çekip toz haline getirin
Margarini eritip bisküvilere karıştırın
22 cm çapında bir kalıbın içini folyo ile kaplayın
Bisküvili karışımı kalıba döküp üzerine bastırın
Buzdolabında donmaya bırakın
Ayrı bir kapta, labne peyniri, süzme yoğurt ve tozşekeri birlikte çırpın
Üzerine vanilya ve yumurtaları eleyin
Daha sonra çok ince rendelenmiş 2 adet portakal kabuğu ve rendelenmiş 1 adet portakalı ekleyin
Damla çikolatanın 2/3'ünü karışıma ekleyin ve buzdolabından çıkardığınız bisküvili tabanın üzerine dökün
Kalan çikolatayı da üzerine serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin
Dilimleyerek servis yapın
P
ortakal Jölesi Eşliğinde Üzümlü Cheesecake
Malzemeler
250 gram labne peyniri
1 paket vanilya
Yarım su bardağı tozşeker
140 gram krema
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı ıhlamur çiçeği
1 çorba kaşığı mısır unu
1 su bardağı üzüm
Bir tutam tuz
Hamur için
130 gram margarin
100 gram acıbadem kurabiyesi
Yarım su bardağı + 1 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
Bir buçuk su bardağı + 2 çorba kaşığı un
Bir tutam tuz
Jöle için
1 tatlı kaşığı nişasta
Bir buçuk su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı
Hamur için margarin ve tozşekeri bir kaba alıp çırpın
Yumurta sarılarını ekleyip karıştırın
Acıbadem kurabiyelerini blenderden geçirin
Tuz, un ve çekilmiş acıbadem kurabiyesini ekleyip yoğurun
Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin
Unlanmış düz bir zeminde 24 cm'lik kalıp büyüklüğünde merdaneyle açın
Kalıbı yağlayıp hamuru iç ve kenar kısımlarını kaplayacak şekilde yerleştirin ve buzdolabında yarım saat bekletin
Çatalla hamurun üzerine delikler açın
Kenar kısımlarını folyo ile kaplayın
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin
Kenarlardaki folyoyu alıp 12 dakika daha pişirin
Diğer tarafta labne peynirini tozşeker ve vanilyayla çırpın
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın
Yumurta sarılarını teker teker karışıma yedirin
Akları bir tutam tuzla kar halini alıncaya kadar mikserleyip kremayla birlikte peynirli karışıma ekleyin
Mısır ununu ve son olarak ıhlamur çiçeğini ekleyip karıştırın
Karışımı kalıptaki hamurun üzerine yayın
Üzümleri yerleştirin
190 derece fırında ortası sertleşene kadar 40 dakika pişirip soğutun
Jöle için portakal suyu, tozşeker ve nişastayı karıştırarak pişirin
Jöleyi bir bardağa alıp cheesecake dilimi ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul