08-04-2012
|
#9
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar
Portakallı Revani

Malzemeler- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
Şerbeti için- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
Yapılışı
Yumurta ve şeker mikserle beş dakika hızlı ayarda çırpılır Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, yoğurt, kabartıcılar eklenerek bir kez daha mikserle çırpılır Un ve irmik eklenerek kaşıkla karıştırılır, yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine revani dökülür 160 derecede kızarana kadar pişirilir Bu arada şerbet kaynatılır ve revani pişene kadar ılınır Revani fırından çıkınca şerbetlenir ve şerbetini daha güzel çekmesi için üzerine tepsi örtülür Revani, kaymak veya şantiyle servise hazırdır
Portakallı İrmik Helvası

Malzemeler- 1 paket irmik
- 250 gram tereyağı ve margarin karışımı
- 1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı tozşeker
Üzerine
Hindistancevizi, portakal kabuğu ve ince çekilmiş ceviz
Yapılışı
Fıstık ve irmiği yağla birlikte kavurun Karamel rengini alınca, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin Biraz daha kavurup ateşten alın Sütü ilave edin Tencerenin kapağını kapatın 5 dakika sonra tozşekeri ekleyin Yarım saat dinlendirin ve servis tabağına alın Rendelenmiş portakal kabuğu, hindistancevizi ve ince çekilmiş cevizle süsleyip servis yapın
|
|
|