08-04-2012
|
#10
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar
Portakallı Fırın Sütlaç

Malzemeler- 1 litre süt+1 kahve fincanı süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 250 gram tozşeker
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 paket vanilya
Yapılışı
Önce pirinci bir tencerede 1 su bardağı su ile haşlayın ve süzgeçten geçirin Süte pirinci katarak, ocağa koyun Kaynayınca tozşekeri ilave edip, 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın Diğer taraftan pirinç ununu, 1 kahve fincanı soğuk sütle ezip sütlaca katın Portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip, 5 dakika kaynatın Ocaktan aldığınız tencereye, 1 paket vanilya ilave edip karıştırın Fırın kaselerine paylaştırın Fırının ızgara ayarını kullanarak sütlaçların üzerini kızartın Soğuk servis yapın
Portakal Pelteli Çikolatalı Jöle Tarifi

Malzemeler
Portakal peltesi için- 4 adet portakal
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı su
- Yarım yaprak jelatin
- 1 çay bardağı portakal likörü
Çikolatalı sos için- 1 paket (80 gram) bitter çikolata
- 80 gram krema
- Yarım yaprak jelatin
Yapılışı
Kabukları soyulmuş portakalları bir tencereye alın Üzerine tozşekeri ve suyu koyup, kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin Pişen portakalları süzgeçten geçirip derin bir kaba alın Jelatin yaprağını yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekletin Jelatin ve likörü portakallı karışıma ekleyip, hızla karıştırın Kupların yarısına kadar jelatinli portakal karışımını pay edin Buzdolabında yarım saat bekletin Bu arada çikolatalı sos için, çikolata ve kremayı benmari usulü eritin Üzerine, yine yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekleterek erittiğiniz jelatini ilave edin Soğutup, buzdolabından çıkardığınız portakallı karışımın üzerine dökün Buzlukta yarım saat daha bekletin İyice soğuyunca servis yapın
|
|
|