Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar

Eski 08-04-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar




Portakallı Tatlı










Malzemeler
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı süt
  • Bir buçuk su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
  • 5 adet kayısı
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
Üzerine
  • Dövülmüş antepfıstığı
Yapılışı

Portakal suyu, süt, tozşeker, haşlanmış pirinç ve küçük doğranmış kayısıları derin bir kaba alın Buğday nişastası ve dövülmüş fındığı ekleyip, iyice karıştırın Tencereye aktarın Kısık ateşte, pelte kıvamına gelene kadar, tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin Portakallı tatlı sıcakken kaselere doldurun Soğuyunca üzerini dövülmüş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın






Portakallı tatlı






Malzemeler
  • 1 şişe portakallı gazoz
  • 41 gram yaş maya
  • 3 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı

Portakallı gazozu bir kaba alın ve içine yaş mayayı katıp, eritin Ayrı bir kaseye yumurta ve rendelenmiş portakakal buğunu alın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun Hamura mayalı portakal suyunu katın ve tekrar yoğurun Hamuru 4 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı sıvıyağla yağlayın Hamuru merdane ile hafifçe açın Kenarlarını kesin ve hamurun içine şeritler halinde koyun Daha sonra hamuru rulo şeklinde sarın Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve 2 parmak genişliğinde kesin Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin Kabarması için yarım saat bekletin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Bu arada şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın Limon suyunu katıp, bir taşım daha kaynatın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin





Alıntı Yaparak Cevapla