Konu
:
Brownie Tart
Yalnız Mesajı Göster
Brownie Tart
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brownie Tart
Malzemeler;
110 gr
kavrulmuş ceviz içi
200 gr
bitter çikolata
45 gr
kakao
250 gr
toz şeker
3 yumurta
2 çay kaşığı vanilya
85 gr
küçük parçalara ayrılmış labne peynir
70 gr
un
bir çimdik tuz
Ganaj için;
55 gr
bitter çikolata
80 ml
krema
Önce fırını 175 dereceye ayarlayın ve cevizleri 8-10 dakika renkleri kahverengiye dönene kadar kavurun
Soğuduktan sonra çok ufak olmayan parçalar halinde dövün
Fırın ısısını 165 dereceye düşürün ve fırın telini orta bölmeye yerleştirin
23 cm
lik tart kalıbınızı yağlayın ve yağlı kağıt serin
Su ile doldurduğunuz bir kabın içine, metal bir kap koyun ve benmari usulü ile yağı ve çikolatayı eritin
Eriyen çikolatayı daha geniş bir kaba aktarın
Kakao ile şekeri, eriyen çikolataya aktarın ve iyice karıştırın
Yumurtaları teker teker ilave edin ve her ilavede güzelce karıştırın
Küçük parçalara ayırdığınız labne ile vanilyayı da karışıma ekleyin
En son unu ve tuzu ekleyerek eliniz ile iyice karıştırın
Cevizleri ilave edin
Hamuru yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş kalıba aktarın ve 30-35 dakika pişirin
Hamurun piştiğini kontrol etmek için bir kürdan kullanın
Kürdanı yaklaşık 2,5 cm kadar batırıp çekince kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir
Tartı fırından çıkarıp 5 dakika kadar soğutun
Tahta kaşığın sapını yağlayıp tart üzerinde yaklaşık 1,25 cm
lik delikler açın
Böylelikle 25-30 kadar delik açabilirsiniz
Çay kaşığı yardımı ile açtığınız deliklerin içini yeteri kadar çikolata ganajı ile doldurun
Tartı iyice soğutun, streçleyip buzdolabına kaldırın
Tartın o güzel kokusu daha güzel anlaşılacağı için, servisi bir gün sonra yapmanızı tavsiye ederim
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul