Yalnız Mesajı Göster

Kornişon Turşu Tarifi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kornişon Turşu Tarifi





Kornişon Turşu Tarifi




Malzemeler
  • 1 kilo kornişon salatalık
  • su (mümkünse kaynak suyu)
  • 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 10-12 dal maydanoz

Hazırlanışı:

Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın En uygun çesit “kornişon”dur İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak vb kirleri yıkayın

Salatalıkları kavanoza doldurun tuzunu uzerine ilave edin Sarımsakları kavanoza yerleştirin Sirkeyi içine boşaltın Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin

Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla