Konu
:
Kornişon Turşu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kornişon Turşu Tarifi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kornişon Turşu Tarifi
K
ornişon
T
urşu
T
arifi
M
alzemeler
1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 dal maydanoz
H
azırlanışı:
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın
En uygun çesit “kornişon”dur
İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v
b
kirleri yıkayın
Salatalıkları kavanoza doldurun
tuzunu uzerine ilave edin
Sarımsakları kavanoza yerleştirin
Sirkeyi içine boşaltın
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın
Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul