Yalnız Mesajı Göster

Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)







Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)




Malzemeler:
  • 2 kg sıvı kaymak
  • 2 kg boşnak biberi (sokalık)
  • 750 gr beyaz peynir
  • Aldığı kadar süt
  • Tuz
Tarifi:
Boşnak biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayın ve içlerini bolca tuzlayıp büyükçe bir tepsiye dizin Bir gece böyle bekletin

Biberler hazır olduktan sonra büyük bir kapta kaymak ve peyniri karıştırın, peyniri küp küpte yapabilirsiniz blendırla da karıştırabilirsiniz

Tuzlu bekletilen biberlerin içindeki suyu döküp içlerine hazırladığımız kaymaklı karışımı doldurun İstenirse biberleri dörde bölüp kaymaklı karışımla harman yapılabilir (Ben sokamı böyle yaptım)

Doldurduğumuz biberleri büyük cam kavanozlara doldurup, üzerine de aldığı kadar süt dökelim

Kavanozun ağzını önce streç filmle sonra kapakla kapatalım ki hava almasın Bu şekilde buzdolabında 20-25 gün bekletelim Kullanacağımız zaman temiz kaşıkla alıp tekrar ağzını sıkıca kapatalım

Sokayı kahvaltıda, haşlanmış patatesin yanında yada simitle yiyebilirsiniz, seçim size kalmış


Bu da bizim turşumuz afiyet olsun





Alıntı Yaparak Cevapla