Konu
:
Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)
Yalnız Mesajı Göster
Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)
Soka
(
Kaymaklı Biber Turşusu
)
Malzemeler:
2 kg sıvı kaymak
2 kg boşnak biberi (sokalık)
750 gr beyaz peynir
Aldığı kadar süt
Tuz
Tarifi:
Boşnak biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayın ve içlerini bolca tuzlayıp büyükçe bir tepsiye dizin
Bir gece böyle bekletin
Biberler hazır olduktan sonra büyük bir kapta kaymak ve peyniri karıştırın, peyniri küp küpte yapabilirsiniz blendırla da karıştırabilirsiniz
Tuzlu bekletilen biberlerin içindeki suyu döküp içlerine hazırladığımız kaymaklı karışımı doldurun
İstenirse biberleri dörde bölüp kaymaklı karışımla harman yapılabilir
(Ben sokamı böyle yaptım
)
Doldurduğumuz biberleri büyük cam kavanozlara doldurup, üzerine de aldığı kadar süt dökelim
Kavanozun ağzını önce streç filmle sonra kapakla kapatalım ki hava almasın
Bu şekilde buzdolabında 20-25 gün bekletelim
Kullanacağımız zaman temiz kaşıkla alıp tekrar ağzını sıkıca kapatalım
Sokayı kahvaltıda, haşlanmış patatesin yanında yada simitle yiyebilirsiniz, seçim size kalmış
Bu da bizim turşumuz afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul