Konu
:
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
L
ahana
T
urşusu
Malzemeler:
1 beyaz lahana
2 havuç
1 limon
2 baş sarımsak
8 su bardağı kaynamış su
1,5 su bardağı elma sirkesi
1 avuç nohut
3 kurumuş kırmızı biber
2 çorba kaşığı iri tuz
Yapılışı:
Kaynamış su ılıyınca içine iri tuz koyup eritelim
Beyaz lahanayı yıkayıp iri iri doğrayalım
Sarımsakların kabuklarını soyalım
Lahanaları, havuçları karışık bir şekilde 5 litrelik cam kavanoza bastırarak yerleştirelim
Aralara sarımsak, kırmızı biber ve limon dilimlerini de yerleştirelim
Son olarak sirkeyle tuzlu suyu karıştırıp üzerine dökelim
Sonrasında turşumuzun olmasını bekleyelim ve afiyetle yiyelim
Not:
Turşunun çabuk olmasını istiyorsanız, lahanaları kaynayan suda hafifçe haşlayın
Turşu yapımında
püf
noktalar
Detay
Konu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul