Yalnız Mesajı Göster

Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri





Pancar Turşusu Tarifi




Malzemeler
  • 5-6 adet orta boy pancar
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
Yapılışı

Pancarları kök ve saplarını kestikten sonra kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp düdüklüye koyun Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin (Tefal düdüklüde pim 1 derecede iken, ilk buhar sesi duyulduktan sonra yaklaşık 15-20 dakika pişirmek gerekiyor) Bıçak batırdığınızda rahatlıkla içine giriyorsa pişmiş demektir

Pancarları tencerenin dışına alıp, elinizin dayanacağı kadar soğuduğunda (çok soğumasın) parmaklarınızla ovalayarak kabuklarını soyun ve yaklaşık 1cm kalınlığında dilimleyip tekrar içinde kaynattığınız suyuna koyun Bu suya 1 çay bardağı sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsağı ilave edin Bu şekilde soğutup buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin Ertesi gün servise hazırdır


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla