Konu
:
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
08-04-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
P
ancar
T
urşusu
T
arifi
M
alzemeler
5-6 adet orta boy pancar
1 çay bardağı sirke
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Yapılışı
Pancarları kök ve saplarını kestikten sonra kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp düdüklüye koyun
Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin
(Tefal düdüklüde pim 1
derecede iken, ilk buhar sesi duyulduktan sonra yaklaşık 15-20 dakika pişirmek gerekiyor
) Bıçak batırdığınızda rahatlıkla içine giriyorsa pişmiş demektir
Pancarları tencerenin dışına alıp, elinizin dayanacağı kadar soğuduğunda (çok soğumasın) parmaklarınızla ovalayarak kabuklarını soyun ve yaklaşık 1cm kalınlığında dilimleyip tekrar içinde kaynattığınız suyuna koyun
Bu suya 1 çay bardağı sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsağı ilave edin
Bu şekilde soğutup buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin
Ertesi gün servise hazırdır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul