Yalnız Mesajı Göster

Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri






Fasulye Turşusu


Malzeme:
  • 3 kg’lık bir kavanoz,
  • 2 kg taze fasulye,
  • 4 diş sarmısak,
  • 1 su bardağı kaya tuzu,
  • 4 su bardağı su,
  • 1 çay bardağı sirke,
Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun
Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin 1 diş sarmısak koyun Tekrar fasulye yerleştirin Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin

1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin

Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla