Konu
:
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
08-04-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
F
asulye
T
urşusu
M
alzeme:
3 kg’lık bir kavanoz,
2 kg taze fasulye,
4 diş sarmısak,
1 su bardağı kaya tuzu,
4 su bardağı su,
1 çay bardağı sirke,
Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın
Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun
Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin
1 diş sarmısak koyun
Tekrar fasulye yerleştirin
Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin
4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin
1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın
Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün
Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin
Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul