Yalnız Mesajı Göster

Pratik Şerbetli Tatlılar

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Şerbetli Tatlılar



Pratik Şerbetli Tatlılar


Türk Mutfağı'nda önemli bir yere sahip olan şerbetli tatlıları yapmak için "usta" olmanız gerekmiyor







Eydek Tatlısı Tarifi





Malzemeler
  • 500 gram un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı yumuşatılmış margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ
Şerbet için:
  • 1 kg tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon un suyu
Eydek Tatlısı Yapılışı

Unu bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın Yumurta, süt, yoğurt, margarin, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip bütün malzemeyi yoğurun Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın Tel süzgecin ters tarafını çevirip hamurları yuvarlayarak parmak şekli verin Kızgın sıvıyağda kızartın Şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynattıktan sonra hamurları içine atıp 2-3 dakika bekletin Bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın






İrmik Dolması Tarifi





Malzemeler
  • Bir buçuk su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için:
  • Sıvıyağ

Şerbeti için:
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
İrmik Dolması Yapılışı

Derin bir kabın içinde irmik, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu iyice yoğurun Hamur haline getirdikten sonra 10 dakika dinlendirin Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şeklinde yuvarlayın Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin Hazırladığınız irmik dolmaları kızdırılmış sıvıyağda kızartın Diğer tarafta tozşeker ve suyu kaynatıp şerbet hazırlayın Tatlıları içine atıp 10 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın İsteğe göre üzerini dövülmüş ceviz, antepfıstığı veya hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz






Halka Tatlısı





Malzemeler
  • 2 su bardağı su
  • 100 gram margarin
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı irmik
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ
Şerbeti için:

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Halka Tatlısı Yapılışı

Öncelikle şerbeti için tozşeker, su ve limon u bir tencereye alıp, kaynatın Kaynadıktan sonra limon dilimini içinden alın ve soğumaya bırakın Su, margarin ve tuzu bir tencereye alıp, yağ eriyene kadar ısıtın Unu
ilave edin ve tahta bir kaşıkla 5 dakika karıştırarak pişirin Tencereyi ocaktan alın ve karıştırarak ılınmasını sağlayınArdından yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin Nişasta ile irmiği ilave edip, karıştırın Tırtıklı ağzı olan sıkma torbasına karışımı boşaltın ve soğuk yağa halka şekli vererek sıkın Daha sonra ocağın altını yakın ve halkaları önlü arkalı kızartın Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın (hamuru kızartacağınız yağın her seferinde soğuk olması gerekiyor) Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atın ve birkaç saniye sonra kevgir yardımıyla şerbetten çıkarıp, servis tabağına alın








Kaynak: Sofracomtr


Alıntı Yaparak Cevapla