08-04-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Şerbetli Tatlılar
Sünger Lokması

Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet limon un rendelenmiş kabuğu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Şurubu için:- 2 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
Kızartmak için:
Sünger Lokması Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu ocağa oturtup 10 dakika kaynatın Kenar a alıp soğutun Hamur için, yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın Aklarını iyice köpürünceye kadar çırpın Üzerine sarılarını ilave edip biraz karıştırın Yoğurt, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini üzerine ekleyin Bir çorba kaşığını zeytinyağı na batırıp, ucuyla hamurdan küçük parçalar alıp kızgın yağa atın Kızaran hamurları sıcakken şerbete atın Lokmalar şerbeti çekince servis yapın

Bayat Ekmekli Künefe

Malzemeler
- 1 adet bütün bayat baget ekmek
- 250 gram tuzsuz beyaz peynir
- Veya 1 paket dil peyniri
- 100 gram tereyağı
Şerbet için:
- 2 su bardağı tozşeker
- Bir buçuk su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için:
Bayat Ekmekli Künefe Yapılışı
Ekmeği ince dilimler halinde kesin Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın Tereyağını kızdırıp ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirin Tozşeker, su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edin Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekleyin Künefeleri servis tabağına alın Antepfıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın

Ekmek Tatlısı

Malzemeler
- 1 adet ekmek içi
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 adet yumurta2 çorba kaşığı hindistanceviz
- 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
Kızartmak için:
Şerbeti için:
- 2 su bardağı tozşeker
- Bir buçuk su bardağı su
Üzerine:
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Ekmek Tatlısı Yapılışı
Kabuklarını soyup ufaladığınız bayat ekmeği soğuk süt ile ıslatın Çatalla ezerek fazla sütü süzün Yumurtaları üzerine kırın Hindistanceviz ini de ekleyerek koyu boza kıvamını alana dek karıştırın Kızdırdığınız sıvıyağa, kaşık kaşık dökün Daha sonra hafifçe üzerlerine bastırarak her iki taraflarını pişirin Şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu kaynatın Tozşeker eridiğinde 1-2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın Şerbet soğuduğunda pişirdiğiniz hamurları içine atarak servis yapana dek şerbette bırakın Servis tabağına aldığınızda üzerine ceviz serperek servis yapın

Revani

Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 4’er kahve fincanı tozşeker, un, irmik ve yoğurt
- 2’şer kahve fincanı sıvıyağ ve portakal suyu
- 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Revani Yapılışı
Şerbeti hazırlamak için, tozşeker suyu kaynatın Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edip, soğumaya bırakın Yumurta ve tozşekeri iyice çırpın Daha sonra geriye kalan tüm malzemeyi ilave edip, iyice çırpın Tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin Revaniyi fırından çıkartıp, üstüne soğuk şurubu dökün Üzerini kapatıp, 4 saat dinlendirin Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın

|
|
|