Yalnız Mesajı Göster

Mandalinalı Ve Bademli Muhallebi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalinalı Ve Bademli Muhallebi



Mandalinalı Muhallebi






Malzemeler

Bir buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Bir buçuk su bardağı mandalina suyu

Süslemek için
Mandalina

Yapılışı

Sütü tozşekerle birlikte tencereye alın Kısık ateşin üzerine koyun Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın Diğer tarafta yumurtay pirinç ununu ve mısır nisastasını çırpın Bu karışımı da ince ince akıtarak ocaktaki süte ilave edin Ardından mandalina suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin ve kuplara bölerek soğumaya bırakın Mandalina ile süsleyip servis yapın








Bademli Muhallebi






Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
5 çorba kaşığı tozseker
2 çorba kaşığı nisasta
1 çorba kaşığı un
50 gram file badem
Çay kaşığının ucuyla gıda boyası

Süslemek için: Dondurulmus böğürtlen

Yapılışı

Bir tencereye süt su ve tozşekeri alın Nisasta ve unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Tencereyi ocaktan aldıktan sonra file badem ve gıda boyasını ekleyip karıştırın Orta büyüklükteki bir cam kaba döküp üzerini spatula ile düzeltin Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra dilimleyerek üzerini bögürtlen ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla