Konu
:
Mandalinalı Ve Bademli Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Mandalinalı Ve Bademli Muhallebi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalinalı Ve Bademli Muhallebi
M
andalinalı
M
uhallebi
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Bir buçuk su bardağı mandalina suyu
Süslemek için
Mandalina
Yapılışı
Sütü tozşekerle birlikte tencereye alın
Kısık ateşin üzerine koyun
Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın
Diğer tarafta yumurtay
pirinç ununu ve mısır nisastasını çırpın
Bu karışımı da ince ince akıtarak
ocaktaki süte ilave edin
Ardından mandalina suyunu ekleyerek
karıştırmaya devam edin
Muhallebi kıvamına geldiğinde
ocaktan indirin ve kuplara bölerek
soğumaya bırakın
Mandalina ile süsleyip servis yapın
B
ademli
M
uhallebi
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
5 çorba kaşığı tozseker
2 çorba kaşığı nisasta
1 çorba kaşığı un
50 gram file badem
Çay kaşığının ucuyla gıda boyası
Süslemek için
: Dondurulmus böğürtlen
Yapılışı
Bir tencereye süt
su ve tozşekeri alın
Nisasta ve unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra file badem ve gıda boyasını ekleyip karıştırın
Orta büyüklükteki bir cam kaba döküp üzerini spatula ile düzeltin
Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra dilimleyerek üzerini bögürtlen ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul