Konu
:
Kayısılı Mus Tarifi (8-10 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Mus Tarifi (8-10 Kişilik)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Mus Tarifi (8-10 Kişilik)
Kayısılı
Mus (
8-10 Kişilik
)
Malzemeler
600 gr kayısı
500 ml krema
400 gr labne peyniri
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı toz jelatin
Üzeri için
Fıstık
Frenk üzümü
Hazırlanışı
Jelatini küçük bir kaseye alıp üzerin 3-4 yemek kaşığı su ekleyin
Labne peyniri, vanilya ve şekeri mikserle pürüssüz kıvama gelinceye kadar çırpın
Kremadan yarım çay bardağı ayırıp kalanını peynirli karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin
Kayısılardan üçünü ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkartın ve dilimleyerek kapların tabanına yerleştirin
Kalan kayısıların kabuklarını soyup blender ile püre haline getirin ve karışıma ekleyin
Ayırdığınız kremayı ısıtıp jelatini içine ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın ve peynirli karışıma ilave edin
Kaplara paylaştırın ve en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın
Üzerini fıstık ve Frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Lezzet Dergisinden alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul