Konu
:
Kırmızı Şaraplı Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Şaraplı Armut Tatlısı
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Şaraplı Armut Tatlısı
M
alzemeler
Armut
3 Adet
Kırmızı Şarap
½ Şişe
Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı
Tarçın
½ Çubuk
Zencefil
1 Tutam
Kreması İçin
Vanilya
1 Tatlı Kaşığı
Pudra Şekeri
4 Yemek Kaşığı
Krem Peynir
1 Paket
H
azırlanışı
Yarım şişe kırmızı şarabın tamamını dar ancak derin, bir tencereye dökün
Kaynamaya başladıktan sonra alkolün uçması için 1 dakika kaynatın
Armutları sapları üzerinde kalacak şekilde soyun, 1 dakika kaynamış şarabın içine yerleştirin
Her armuta bir yemek kaşığı şeker dökün
Tenceredeki şarabın içine çubuk tarçını ve zencefili ekleyin, kapağını kapattığınız tencereyi bir süre kısık ateşte armutların her tarafının renk alması için ara sıra karıştırıp soslayarak pişirin
Süslemek için;
Krem peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın
Armutlar soğuduktan sonra yanına sosu ekleyerek servis yapın
A
fiyet
O
lsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul