Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı Şaraplı Armut Tatlısı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Şaraplı Armut Tatlısı










Malzemeler
  • Armut 3 Adet
  • Kırmızı Şarap½ Şişe
  • Toz Şeker 2 Yemek Kaşığı
  • Tarçın ½ Çubuk
  • Zencefil 1 Tutam

Kreması İçin
  • Vanilya 1 Tatlı Kaşığı
  • Pudra Şekeri 4 Yemek Kaşığı
  • Krem Peynir 1 Paket





Hazırlanışı


Yarım şişe kırmızı şarabın tamamını dar ancak derin, bir tencereye dökün
Kaynamaya başladıktan sonra alkolün uçması için 1 dakika kaynatın
Armutları sapları üzerinde kalacak şekilde soyun, 1 dakika kaynamış şarabın içine yerleştirin
Her armuta bir yemek kaşığı şeker dökün
Tenceredeki şarabın içine çubuk tarçını ve zencefili ekleyin, kapağını kapattığınız tencereyi bir süre kısık ateşte armutların her tarafının renk alması için ara sıra karıştırıp soslayarak pişirin

Süslemek için;
Krem peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın
Armutlar soğuduktan sonra yanına sosu ekleyerek servis yapın

Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla