Konu
:
Kabaklı Sakızlı Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Sakızlı Muhallebi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Sakızlı Muhallebi
Kabaklı Sakızlı Muhallebi
Malzemeler
250 gram balkabağı
İki buçuk su bardağı tozşeker
Yeteri kadar su
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı süt
1 parça damla sakızı
Üzerine:
Kıyılmış antepfıstığı
Yapılışı
Balkabağını dilimleyip bir tencereye alın
Üzerine bir buçuk su bardağı tozşeker ve yarım çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın
Kabaklar yumuşayınca, ocaktan almadan bir çatalla ezin
Daha sonra 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp kabağa ekleyin
Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın
Ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve kalan bir su bardağı tozşekeri kaynatın
1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp sürekli karıştırarak kaynayan sütün üzerine ilave edin
Koyulaşınca ocaktan alın
Sütlü karışımı hafifçe ıslattığınız bir kaba dökün
Üzeri katılaşana kadar bekleyin
Daha sonra üzerine balkabaklı karışımı ekleyin
Buzdolabına alıp dondurun
Dilimleyerek tabaklara aktarın
Üzerine kıyılmış antepfıstığı serperek servis yapın
sofra
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul