08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zerde | Ş.Urfa Yöresinden
İngiltere'de yapılan bir araştırma, zerdede ve köri sosunda kullanılan zerdeçalın kanseri önlediğini ortaya koydu Buna göre zerdeçaldaki kimyevi maddeler, kansere neden olan proteinin oluşumunu engelliyor Galler'de bulunan Swansea Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, zerdeçal tableti verilen hastaların dokuları incelendi Bu dokularda kansere yol açan NF-kappaB isimli proteine rastlanmadı Zerdeçal, kan, prostat, deri ve bağırsak kanserlerini önlüyor

1/2 çay bardağı Pirinç
1 su bardağı Toz Şeker
1 kaşık Nişasta
5 bardak Su
1 tutam Zerdeçal
Fındık,Fıstık,Üzüm
Nar Tanesi
Tarçın Tozu
Badem
5 bardak su içerisine yıkanmış pirinç katılır Pirinç taneleri yumuşayıncaya kadar haşlanır Şeker katılarak kaynatmaya devam edilir
Suda ıslatılıp eritilmiş zerdeçal (sıcak suda eritilerek kullanılır) haşlanan pirince dökülür Kaynamaya bırakılır
Kaynamakta olan zerdenin içersine suda ezilmiş bir kaşık nişasta ilave edilerek tekrar bir iki taşım kaynatılır
Pişmesi tamamlanan zerde, servis kaselerine alınır Üzerine dövülmüş fındık,fıstık,ağartılmış badem,tarçın tozu,nar taneleri kaynatılarak kabartılmış kuş üzümü vs ne istenirse serpiştirilir Arzuya göre gül suyu da konulur İsterseniz içine de üzüm ve fıstık koyabilirsiniz 
Afiyet Olsun   
|
|
|