Konu
:
Şarap Soslu Böğürtlenli Şeftali
Yalnız Mesajı Göster
Şarap Soslu Böğürtlenli Şeftali
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şarap Soslu Böğürtlenli Şeftali
Malzemeler
1,5 su bardağı şeker
4 adet olgun şeftali veya nektarin
2 su bardağı su
Sos için
1 kase böğürtlen
2 su bardağı kırmızı muscat şarabı
3 yemek kaşığı bal
3 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
Hazırlanışı
Şekeri ve suyu geniş bir kapta karıştırın
Ortadan ikiye böldüğünüz şeftalileri, kesik kısmı üste gelecek şekilde bu şekerli suyun içine yerleştirin ve 1 saat kadar bekletin
Fırını 200 derece ısıtın
Beklemiş şeftalileri şekerli sudan alın ve derin bir fırın kabına, yine kesik kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin
Sos için tüm malzemeleri iyice karıştırın
Fırın kabına yerleştirdiğiniz şeftalilerin üzerine dökün ve ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
Pişmiş böğürtlenleri, fırından aldığınız şeftalilerin çekirdek yerlerine yerleştirebilirsiniz
Ilık veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul