Konu
:
Mayasız Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Mayasız Ekmek
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayasız Ekmek
Malzemeler:
* 2,5 su bardağı ağartılmamış tam buğday unu
* 1 su bardağı ekmeklik beyaz un
* ½ su bardağı yulaf kepeği + 1 yemek kaşigi üstü için
* 2 çorba kaşigi ayçekirdeği + 1 yemek kaşigi üstü için
* 1 çorba kaşigi granül tatlandırıcı veya esmer şeker
* 2 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
* 1 yumurta (çırpılmış)
*½ tatlı kaşigi tuz
* 1 tatlı kaşigi zerdeçal
* 1 tatlı kaşigi kabartma tozu
* 1 tatlı kaşigi karbonat
Yapılışı
* Fırının içersine 1 kase sıcak su koyun ve 350F – 175 dereceye açın
*Yumurta ve yoğurt hariç bütün malzemeyi harmanlayın
*Yoğurdu ve çirpilmis yumurtayıda ekleyerek cıvık bir hamur elde edin
* Normal ekmek hamurlarında olduğu gibi kuvvetlice ve uzun süreli yoğurmanın aksine, yapışkan bir hamur olduğu için biryandan yoğurma kabını çevirirken biryandan da hamuru parmaklarınızla alttan üste doğru toparlayın
* Topak haline getirdiğiniz hamuru yağlanmış ekmek kalıbına veya düz bir tepsiye koyun, üzerine yulaf ve ayçekirdeği serpip elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın
Artı şeklinde derin kesikler yapın (bu kabarmasında yardımcı olucak) (21cm
çapindaki kelepçeli kalıba yağlı kağıt serdim, yağladım unladım)
* Önceden ısıttığınız fırında 1 saat 20dk
pişirin, ve fırının kapağı aralıklı olarak 5 dk
Beklettikden sonra tel ızgara üzerine çıkarıp oda sıcaklığında soğumasını bekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul