Konu
:
Limonlu / Haşhaş Tohumlu Kek
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu / Haşhaş Tohumlu Kek
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu / Haşhaş Tohumlu Kek
Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
125 gr
tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış)
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı krema
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (2 adet limon)
4 yumurta
1/4 su bardağı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı vanilya özütü (vanilla extract)
2 çorba kaşığı reçel
Yapılışı
[*]
Fırınınızı önceden 175 C’de ısıtın
30×10 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın
[*]
Unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kaba eleyin
Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın
[*]
Başka bir karıştırma kabında tereyağını, şekeri, kremayı ve limon kabuğu rendesini iyiçe çırpın
[*]
Teker teker yumurtaları ekleyin ve her ekleyişte tamamen karışmasına dikkat edin
[*]
Ayçiçek yağını, vanilyayı ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın
[*]
Unlu karışımı ekleyin ve bir spatula yardımıyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün olduğunca az) karıştırın
[*]
Fırında 55 dakika pişirin
Kalıptan çıkardığınız kekin tepesine reçelden sürüp soğumaya bırakın
Afiyet Olsun
Şikayetinizi bana, memnuniyetinizi dostlarınıza iletebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul