Yalnız Mesajı Göster

Limonlu / Haşhaş Tohumlu Kek

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu / Haşhaş Tohumlu Kek






Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (2 adet limon)
  • 4 yumurta
  • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı vanilya özütü (vanilla extract)
  • 2 çorba kaşığı reçel



Yapılışı[*]Fırınınızı önceden 175 C’de ısıtın 30×10 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın [*]Unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kaba eleyin Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın [*]Başka bir karıştırma kabında tereyağını, şekeri, kremayı ve limon kabuğu rendesini iyiçe çırpın [*]Teker teker yumurtaları ekleyin ve her ekleyişte tamamen karışmasına dikkat edin [*]Ayçiçek yağını, vanilyayı ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın [*]Unlu karışımı ekleyin ve bir spatula yardımıyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün olduğunca az) karıştırın [*]Fırında 55 dakika pişirin Kalıptan çıkardığınız kekin tepesine reçelden sürüp soğumaya bırakın Afiyet Olsun


Şikayetinizi bana, memnuniyetinizi dostlarınıza iletebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla