Konu
:
Alman Usulu Yoğurlu Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Alman Usulu Yoğurlu Pasta
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Usulu Yoğurlu Pasta
Yoğurtlu Pasta
Malzemeler
İki su bardağı un
Bir çay bardağı kadar tozşeker
100 gram kadar tuzsuz tereyağı
Bir tane yumurta
Bir paket vanilya
Bir poşet kabartma tozu
Yoğurtlu Karışım
ın malzemeleri
Dört tane yumurta
Bir poşet vanilya
Yarım kilo yoğurt
Bir çorba kaşığı mısır nişastası
100 gram kadar tuzsuz tereyağı
Bir çay bardağı kadar tozşeker
Üç çorba kaşığı kuru üzüm
Bir miktar marmelat
Pastanın Yapılışı
Öncelikle unu büyükce bir kaba eleyin
Kabın içine şeker, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip
güzelce karıştırın
Doğal sıcaklıkla erimeye dönmüş tereyağını ve bir tane yumurtayı ekleyip yoğurun
Kelepçeli kabın içine hamuru içine elinizle bastırarak hafifçe kenarlarından yukarı taşacak şekilde dökün
Yoğurtlu Karışımın yapılışı
Ayrı bir kapta yumurtaların sarılarını aklarından ayırın
Derin bir kaba yumurtanın sarılarını alın
Kabın içine şeker ve vanilyayı ekleyip bir müddet çırpın
Üzerine yoğurt, nişasta ve tereyağını ekleyip topak topak olmayacak şekilde çırpma işlemine devam edin
Başka bir kapta ise yumurta aklarını çırpıcı ile iki kat hacimli olana kadar çırpın
Daha sonra yoğurtlu kaba boşaltın
Bu karışımın içine son olarak üzümleri ekleyin
Tahta bir kaşık yardımıyla alttan üste doğru havalandıracak şekilde harmanlayın
Karışımınızı kelepçeli kalıbın içine boşaltın
140 derceye ayarlanmış daha önceden ısıtmış olduğunuz fırınınzıda üzeri kızarıncaya kadar pişmesini sağlayın
Pastanızı artık meyveli marmelat ile servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul