Konu
:
Yöresel Tat | Cevizli Bat
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Tat | Cevizli Bat
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Tat | Cevizli Bat
Asma yaprağıyla servis yapılan cevizli bat, içindeki bol malzemesi ile faydalı yöresel bir lezzet
M
alzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
3 su bardağı kaynamış su
1 su bardağı ince bulgur (daha sulu olsun isterseniz bulguru azaltın)
2 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 kaşık biber, bir kaşık domates salçası)
1 limonun suyu
Arzuya göre 1 domates (küp küp doğranmış)
Tuz
Pulbiber
Yarım demet taze nane
Yarım
demet maydanoz
Yarım
demet taze soğan
Yarım
demet dereotu
Yarım
demet reyhan
250 gr
asma yaprağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
H
azırlanışı
Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alarak üzerlerine suyu ekleyin
Su azalır ancak mercimekler pişmezse su ekleyin
Pişince bulguru ilave edip yarım saat bekletin
Bu arada asma yaprakları kaynar suda çok az haşlayın
Soğanları ve otları ince ince doğrayın
Yarım saat sonunda önce salçayı, limon suyunu, tuzu, pulbiberi ve domatesi ilave edin
En son otları ve cevizi ilave edip asma yapraklarıyla servis yapın
A
sma yaprağının faydaları:
İshali kesme, vücuttaki çıban ve yaraların iyileşmesini sağlama ve beynin daha verimli çalışmasına yardımcı etkileri bulunmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul