08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Değişik Çorba Tarifleri
Egzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler
- 150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
- Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
- 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Yemeğin Tarifi
Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz
Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın
Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin
Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun
Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın
Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin
Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın
Yufkaları kareler halinde sekize bölün Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun
Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün
Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın
Haşlanmış yufkaların suyunu süzün
Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın
Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın
Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun
Tavuk suyunu ekleyin Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın
Elvan KızÇorbası (4 Kişilik)

Malzemeler
1 Su Bardağı Sarı Mercimek
1 Küçük Dana Kol Kemiği
5 Su Bardağı Su
2 Küçük Patates
2 Soğan
2 Havuç
1 Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
1 patates, 1 Soğan, 1 Havuç, kemik, defne yaprağı, mercimek ve suyu düdüklü tencerede pişirelim İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim
1 soğanı küçük küçük doğrayın 1 havucu rendeleyin Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun Nane ve unu ilave ederek karıştırın
Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün 10 dakika daha kaynatın Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın Karabiber, kırmızıbiber le limon ekleyip servis yapın
|
|
|