Yalnız Mesajı Göster

Egzotik Tavuk Çorbası Tarifi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Egzotik Tavuk Çorbası Tarifi





Malzemeler :
  • 1 lt Tavuk Suyu
  • 150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
  • 1 Küçük Soğan
  • Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
  • 4 Çorba Kaşığı Soya Yağı
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
  • 2 Yufka
  • 1 Havuç
  • 1 Sap Pırasa
  • 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber
yemeğinin hazırlanışı:
Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun

Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin
Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın

Yufkaları kareler halinde sekize bölün Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın Haşlanmış yufkaların suyunu süzün

Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun

Tavuk suyunu ekleyin Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın


♣ ♣ ♣



Fransız Soğan Çorbası






Malzemeler :

• 4 soğan (ince doğranmış)
• 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin
• 50 g rendelenmiş peynir
• 1,5 litre su
• Tuz ve karabiber
• 4 dilim ekmek
• Sıvı yağ (kızartmak için)
• 2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu Fransız Soğan Çorbası

yemeğinin hazırlanışı:

Küçük küçük doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun Ateşten alın ve biraz soğutun Üzerlerine 1,5 litre soğuk su dökün Tuz ve karabiberi koyun Kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın

5 dakika pişirin Basıncı yavaş yavaş düşürün Karışımı, biraz suyla karıştırılmış 2 çorba kaşığı (30 ml) mısır unuyla koyultun kızartma tavasında birkaç dilim ekmeği kızartın Her bir dilimi dörde bölün Ekmekleri bir çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerlerine çorbayı boşaltın Rende peyniri serpin Çorba kasesini sıcak fırında birkaç dakika ısıtın ve servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla