Konu
:
Egzotik Tavuk Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Egzotik Tavuk Çorbası Tarifi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Egzotik Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler :
1 lt Tavuk Suyu
150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Küçük Soğan
Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
4 Çorba Kaşığı Soya Yağı
1/2 Demet Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Yufka
1 Havuç
1 Sap Pırasa
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
yemeğinin hazırlanışı:
Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz
Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın
Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin
Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun
Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın
Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın
Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin
Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın
Yufkaları kareler halinde sekize bölün
Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun
Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün
Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın
Haşlanmış yufkaların suyunu süzün
Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın
Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın
Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun
Tavuk suyunu ekleyin
Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin
Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın
♣ ♣ ♣
Fransız Soğan Çorbası
Malzemeler :
• 4 soğan (ince doğranmış)
• 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin
• 50 g rendelenmiş peynir
• 1,5 litre su
• Tuz ve karabiber
• 4 dilim ekmek
• Sıvı yağ (kızartmak için)
• 2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu
Fransız Soğan Çorbası
yemeğinin hazırlanışı:
Küçük küçük doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun
Ateşten alın ve biraz soğutun
Üzerlerine 1,5 litre soğuk su dökün
Tuz ve karabiberi koyun
Kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın
5 dakika pişirin
Basıncı yavaş yavaş düşürün
Karışımı, biraz suyla karıştırılmış 2 çorba kaşığı (30 ml) mısır unuyla koyultun
kızartma tavasında birkaç dilim ekmeği kızartın
Her bir dilimi dörde bölün
Ekmekleri bir çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerlerine çorbayı boşaltın
Rende peyniri serpin
Çorba kasesini sıcak fırında birkaç dakika ısıtın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul