Yalnız Mesajı Göster

Kansas Usulü Boncuk Makarna Çorbası

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kansas Usulü Boncuk Makarna Çorbası









Malzemeler
  • Boncuk Makarna 1,5 Su Bardağı
    Kuru Soğan 1 Adet
    Sıvıyağ 1 Su Bardağı
    Domates 3 Adet
    Kabak 1 Adet
    Havuç 1 Adet
    Taze Nane ½ Demet
    Kuru Fasülye ½ Su Bardağı (Haşlanmış)
    Et Bulyon 2 Adet
    Karabiber 1 Tutam
  • Tuz

HazırlanışıMakarnaları haşlayın Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzün
Kuru soğanı yemeklik doğrayarak yağda sarartın
İçine rendelenmiş domatesleri, havucu, kıyılmış taze naneyi, küçük doğranmış kabağı, haşlanmış kuru fasülyeyi,
Haşlanmış boncuk makarnayı, et suyu bulyonunu, tuzu ve karabiberi koyarak yeteri kadar su ile orta ateşte pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Not:Her 100 gr makarna için bir litre suya 10 gr tuz yeterlidir

Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla