Yalnız Mesajı Göster

Mangır Çorbası Tarifi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangır Çorbası Tarifi



Mangır Çorbası Tarifi







Malzemeler
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2/3 yufka
  • Un
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Mangır Çorbası Yapılışı

Yufkayı küçük kareler şeklinde kesin Yarısının üzerine un serperek, harmanlayın 2 su bardağı su ve 2 su bardağı tavuk suyunu bir tencereye aktarıp, kaynatın Üzerine un serptiğiniz kare yufkaları ilave edin Arada bir karıştırarak, haşlayın Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı aktarın Zeytinyağı kızdığında diğer kare yufkaları ekleyip karıştırarak, kızartın Kızarttığınız bu yufkaları tavadan çıkarır çıkarmaz tenceredeki suyun içine ekleyin Birbirine yapışmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin Kare yufkaları kızartığınız yağı çorbanın üzerine gezdirin Tuzunu ayarlayıp, servis yapın

Afiyet olsun







Alıntı Yaparak Cevapla