Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar












Malzemeler

Tavuk suyu, 1 litre

• Haşlanmış nohut 1/2 bardak

• Arpa şehriye, 1 kahve fincanı

• Süt, 1 su bardağı

• Un, 1 Çorba kaşığı

• Süzme yoğurt, 2 Çorba kaşığı

• Tereyağı,1 çorba kaşığı

• Yumurta sarısı, 1

• Tuz, 1 tatlı kaşığı

• Kuru nane, 2 tatlı kaşığı

Hazırlanışı

• Nohutlar önceden haşlanılmalı

• Öncelikle tavuk suyunun içine haşlanmış nohutları ilave edin

• Daha sonra ve 10 dakika bekleyin ve içine arpa şehriyeyi de ekleyin

• Ayrı bir kapta 6-7 dakika kadar un ve tereyağını kavurun

• Kavurduğunuz un ve tereyağını da çorba karışımına katın

• Süt, yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın ve bir süzgeçten geçirerek çorbaya ekleyin

• Tuz ile naneyi de ilave ederek, karıştırın ve ateşten alın

• Nohutlu yayla çorbamız servise hazırdır Afiyet olsun herkese…

corbatarifleri










Malzemeler
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk but
  • 2 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanması

1 Tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın Haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın

2 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın Unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun

3 Tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin (toplam 2 litre olacak kadar) Bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin

4 Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin Çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması) 10 dakika pişirin bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin

5 En son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin

not:Çorbanın tadı işkembe çorbasına yakın oluyor

portakal ağacı














Malzemeler

  • 1 demet ısırgan otu
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • pul biber
  • zeytinyağı
  • tuz
Hazırlanışı

Sıvıyağı ve soğanları tencereye alıp biraz çevirip üstüne mısır ununu ve unu ekleyelim tekrar çevirip üstüne salçayı et suyunu ve soğuk suyu ekleyelim

Son olarak incecik doğranmış ısırgan otlarını, sıcak su ve tuz ileve edip kaynamaya bırakalım Kaynadıktan sonra çorbayı blendırla bir kaç defa parçalayarak kıvamlı hale gelmesini sağlayalım Sıcak olarak servise sunalım


çorbatarifleri




Alıntı Yaparak Cevapla