Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar











Malzemeler
  • 1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
  • 2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
  • 3 diş sarımsak, soyulmuş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 yemek kasigi zeytinyağı
  • 1 defne yaprağı
  • 3 su bardağı süt (tercihen yağsız)
  • tuz
Hazırlanması

Fırını 190C'ye getirin Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın
Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin

Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın Üzerine tavuk suyunu ekleyin Bir de defne yaprağı koyun Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin

Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin

portakalağacı











Malzemeler

3 adet domates
1 soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
sıvı yağ, su, tuz, tane karabiber
defne yaprağı

Üzeri İçin:

Tulum peyniri
Maydanoz

Hazırlanışı

Tencereye sivı yağı dökün, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve tencereye ilave edin

Ardından unu ekleyin ve kavurun Üzerine defne yaprağı ve tane karabiberi atın Domates ve biber salçasını ekleyip biraz daha kavurun Soğuk suyu ilave edin Domatesleri doğrayarak çorbaya ilave edin Ardından sıcak su ekleyin ve pişirin

Maydanozları ince ince doğrayın, tulum peyniri de küçük küçük parçalayın ve bir kapta karıştırın
Çorbanın üzerine serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun…

Çorbatarifleriinfo












Malzemeler
  • 350-400 g kuzu gerdan eti
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Limon suyu
Hazırlanışı

Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlayalım Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikleyelim Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım Bunun için yoğurt ve unu güzelce çırpalım, yumurta ve az limon suyu ilave ederek iyice karıştıralım Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı birkaç dakika daha kaynatalım Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz Afiyet olsun…

Nefisyemektarifleri

Alıntı Yaparak Cevapla