08-04-2012
|
#9
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar


Malzemeler - 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 6-7 orta boy kabak
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- 1-2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- tuz, karabiber
- bir demet taze nane
Hazırlanması
Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin Temizleyip ince doğradığınız kabakları, sıcak sütü, tuzu ve istediğiniz kadar karabiberi tencereye ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra, hafif ateşte yarım saat pişirin
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin
Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin
portakalağacı


Malzemeler
- 200 gr (kuru) bamya
- 100 gr yağlı kuzu eti
- 3 soğan
- 3 domates
- 5-6 su bardağı su
- 3 limon
- 1 çorba kaşığı kuyruk yağı
- 1 çorba kaşığı sade yağ
- Tuz
Hazırlanışı
Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun Limonlu suda yıkayın Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayın Eti küçük küpler şeklinde doğrayın Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Domatesleri rendeleyin
Sonrasında Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin Soğan ve eti kavurun Rendelenmiş domatesi ilave edin Su ve tuz ekleyip kaynatın Su kaynayınca 2 limonun suyunu ekleyin Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Çorbatarifleri info


Malzemeler
1 buçuk çay bardağı pirinç
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
2 kaşık margarin
1,5 yemek kaşığı nane
yarım çay kaşığı pulbiber (arzuya göre)
yeterince tuz
Hazırlanışı
Orta boy bir tencerede yarıdan biraz fazla suda pirinçleri haşlayın Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın, kaynayan sudan üç dört kepçe alıp yoğurdu az az ılıştırın ve kaynayan pirinçlere sürekli karıştırarak ekleyin Çorba pişene kadar karıştırın, yağı bir tavada nane ve rendelenmiş sarımsak ile eritip üzerine dökün Son olarak yeteri kadar tuz ekleyin Afiyet olsun
Nefisyemektarifleri
|
|
|