08-04-2012
|
#10
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar


Malzemeler
- 1 kg işkembe
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 6-7 diş sarımsak
- Tuz, kırmızı pul biber
Terbiyesi İçin
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin
- Sirke
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Öncelikle, defalarca bol su altında işkembeyi yıkayın Suyunu süzdürüp, mısır unuyla her tarafını ovun Sonra tekrar bol su altında, işkembeler bembeyaz oluncaya dek yıkayın 2-3 parçaya ayırıp, ortalama 4 litrelik bir tencereye alın ve üzerini su doldurup haşlamaya bırakın
İyice haşlanınca, işkembe parçalarını kesme tablasının üzerine alın, ince ince doğrayın Doğradığınız işkembelerle birlikte suyunu tencereye alın ve tencereyi tekrar ocağa alın Ezilmiş sarmısağı ve tuzunu katın Nişastayı bir kaseye alıp, çorbanın suyuyla ılıştırarak ezin ve karıştırarak çorbaya katın Çorba kaynayınca, limonla birlikte iyice çırptığınız yumurtayı, iki kaşık çorba suyuyla ılıştırarak çorbaya ekleyin 5 dakika sonra ateşten alın
Servis öncesi erimiş tereyağında kırmızı pul biberi kızdırın Kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirin Sirke koyarak servis yapın
Çorbatarifleri info


Malzemeler
2 adet dometes
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığından az un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşıgı zeytin yagı veya başka sıvı yağda olabilir
yarım çay bardagı kulaklı şehriye
Hazırlanışı
Sıvı yağımızı çok az kızdırıp unu döküyoruz ve un kavrulunca içine salçamızı atıyoruz Domateslerimizi rendeliyoruz kavrulan salçanın üzerine atıp hepsini iyce karıştırıyoruz üzerine ılık suyumuzu döküp tuzumuzda atıp kaynamaya bırakıyoruz kaynamaya başlayınca kulaklı şehriyeleri de döküp orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz Çorba baloncuklar çıkarınca kısık ateşe alıp bir taşım daha kaynatıp dinlenmesini bekliyoruz ılık olarak kaselerde servsi yapabilirsiniz İsteyen üzerine kaşar rendeleyip de içebilir Afiyet olsun…
Nefisyemektarifleri


Malzemeler
500 gr kuşbaşı et, birer cm’lik kesilmiş, 2 soğan, irice doğranmış, 200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış, 150 gr yeşil mercimek yıkanmış, 500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış, 4 kereviz sapı (doğranmış) 1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil, 2 tarçın çubuğu, yarım tatlı kaşığı safran, 5 yemek kaşığı un, 1 limonun suyu, bir demet maydanoz, doğranmış
Hazırlanışı
Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin Tavayı ocağa alın Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin Limon suyunu ve maydanozu ekleyin Limon dilimleri ve dilerseniz hurma ile servis yapın
portakalağacı
|
|
|