Konu
:
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Yalnız Mesajı Göster
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
08-04-2012
#
14
Prof. Dr. Sinsi
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Malzemeler
2 kase süzülmüş yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
1 yumruk büyüklüğünde kıyma
1 tutam tuz
karabiber
1,5-2lt su
1,5 çay bardağı pirinç/şehriye
Hazırlanması
1
kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapın
bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapın
2
1,5-2 litre suyu kaynatın
köfteleri atıp 5 dakika kaynatın
ardından şehriyeleri ekleyin
çorbanın altını kapatıp ılıtın
3
2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı suyu çırpın
çorbadan kepçeyle azar azar aldığınız suyla yoğurtlu harcı ılıtın
4
ılınan harcı karıştıra karıştıra tencereye ekleyin
karıştırarak kaynatın
kaynayınca altını kapatın
üzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapın
portakalağacı
Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 2 Patates
- 2 havuç
- 1 soğan
- 1 su bardağı et suyu
- su
- tuz
Kıtırı İçin
- 2 milföy
- tereyağı
- toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Havuç ve soğanı doğruyalım
Tencereye tereyağı ve sıvı yağını koyup havuç ve soğanı ekleyin
patateside doğrayıp ekledikten sonra kavuralım
mercimeği yıkayıp ekleyelim
et suyunu ve sıcak suyu ilave edip, tuzunu da atıp pişirelim
Piştikten sonra doğrayıcı ile parçalayalım ve biraz daha pişirelim
Üzeri için, milföy hamurunu küp küp doğrayalım
fırın tepsisine koyup üzerine biraz yağ dökelim ve kızartalım
tereyağını ve toz kırmızı biberi bir tavada kızartalım
Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine milföylerden ve kızarmış tereyağından döküp servis edelim
Ellerinize sağlık…
Çorbatarifleri
info
Malzemeler
* Paça Malzemesi
* 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
* 4 Su Bardağı Su
* Tuz
Terbiye Malzemesi
* 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 1 Çorba Kaşığı Un
* 2 Yumurta
* 1 Limon Suyu
* 6 Çorba Kaşığı Sirke
* 6 Diş Sarmısa
Hazırlanışı
1 – Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin
2 – Başka bir tencerede tereyağını kızdırın
Unu ilave edip 2 dakika kavurun
Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın
1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin
Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin
3 – Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın
Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın
Not:
Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin
Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz
Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur
e-tarifler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul