Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar











Malzemeler
  • 2 kase süzülmüş yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumruk büyüklüğünde kıyma
  • 1 tutam tuz
  • karabiber
  • 1,5-2lt su
  • 1,5 çay bardağı pirinç/şehriye
Hazırlanması

1 kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapın bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapın

2 1,5-2 litre suyu kaynatın köfteleri atıp 5 dakika kaynatın ardından şehriyeleri ekleyin çorbanın altını kapatıp ılıtın

3 2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı suyu çırpın çorbadan kepçeyle azar azar aldığınız suyla yoğurtlu harcı ılıtın

4 ılınan harcı karıştıra karıştıra tencereye ekleyin karıştırarak kaynatın kaynayınca altını kapatın üzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapın

portakalağacı










Malzemeler

- 2 su bardağı mercimek
- 2 Patates
- 2 havuç
- 1 soğan
- 1 su bardağı et suyu
- su
- tuz

Kıtırı İçin

- 2 milföy
- tereyağı
- toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Havuç ve soğanı doğruyalım Tencereye tereyağı ve sıvı yağını koyup havuç ve soğanı ekleyin patateside doğrayıp ekledikten sonra kavuralım
mercimeği yıkayıp ekleyelim et suyunu ve sıcak suyu ilave edip, tuzunu da atıp pişirelim Piştikten sonra doğrayıcı ile parçalayalım ve biraz daha pişirelim
Üzeri için, milföy hamurunu küp küp doğrayalım fırın tepsisine koyup üzerine biraz yağ dökelim ve kızartalım
tereyağını ve toz kırmızı biberi bir tavada kızartalım
Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine milföylerden ve kızarmış tereyağından döküp servis edelim
Ellerinize sağlık…


Çorbatarifleriinfo













Malzemeler

* Paça Malzemesi
* 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
* 4 Su Bardağı Su
* Tuz

Terbiye Malzemesi

* 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 1 Çorba Kaşığı Un
* 2 Yumurta
* 1 Limon Suyu
* 6 Çorba Kaşığı Sirke
* 6 Diş Sarmısa

Hazırlanışı

1 – Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin

2 – Başka bir tencerede tereyağını kızdırınUnu ilave edip 2 dakika kavurunKavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyinLimon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin

3 – Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın

Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyinBöylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuzAyrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur

e-tarifler


Alıntı Yaparak Cevapla