Konu
:
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Yalnız Mesajı Göster
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
08-04-2012
#
21
Prof. Dr. Sinsi
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Malzemeler
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su veya et suyu
1
5 Su bardağı süt
2 Adet yumurtanın sarısı
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı un, tuz
Üzerine
Kırmızıbiber
2 Dilim ekmek
1 Çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı
Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin
Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun
Mercimekleri ayıklayıp yıkayın
Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin
Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin
Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın
Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın
Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin
Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın
Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun
Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin
e-tarifler
Malzemeler
Yarım su bardağından daha az yeşil mercimek,
2 yemek kaşığı tereyağı,
yarım su bardağı un,
1 litre su veya et suyu,
tuz,
karabiber
Yapılışı
Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın
Arada su az gelirse ilave edin
Haşladıktan sonra suyunu süzün
Bir tencerede yağı eritin
Unu ilave edip hafifçe kavurun
Kavrulan una suyu, mercimeği ve tuzu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın
Çorbanızın üzerine
kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 2 yemek kaşığı yağda hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın
Oluşan topakları tabaklardaki çorbaların üzerine serpin
portakalağacı
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış buğday
100 gr kavrulmuş kuzu eti
1 demet semizotu sapı
su, tuz
Terbiyesi İçin
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı soğuk su
Üzeri İçin
1 çorba kaşığı tereyağı
toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Haşladığınız buğdayı ve nohutu bir tencereye alın
kavrulmuş eti de içine koyun
sıcak su ekleyin
semiz otu saplarını doğrayıp tencereye ilave edin
Tuzunu da atıp pişirmeye bırakın
bir kasede yoğurdu çırpın
içine unu ilave ederek önce soğuk suyla çırpın ardından sıcak su ilave edip çorbanın içine karıştırarak dökün
Küçük bir tava da tereyağını eritin
toz kırmızı biberi katıp hafif kızartın
Servis yapmadan önce çorbanın üzerine dökün
Tovga çorbası servise hazırdır
Çorbatarifleri
info
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul