Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #21
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar












Malzemeler

1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su veya et suyu
15 Su bardağı süt
2 Adet yumurtanın sarısı
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı un, tuz

Üzerine

Kırmızıbiber
2 Dilim ekmek
1 Çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı

Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin
Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun

Mercimekleri ayıklayıp yıkayın
Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin

Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin
Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın
Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın

Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin

Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın
Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun

Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin

e-tarifler










Malzemeler

Yarım su bardağından daha az yeşil mercimek,
2 yemek kaşığı tereyağı,
yarım su bardağı un,
1 litre su veya et suyu,
tuz,
karabiber

Yapılışı

Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın Arada su az gelirse ilave edin Haşladıktan sonra suyunu süzün Bir tencerede yağı eritin Unu ilave edip hafifçe kavurun Kavrulan una suyu, mercimeği ve tuzu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın Çorbanızın üzerine kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 2 yemek kaşığı yağda hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın Oluşan topakları tabaklardaki çorbaların üzerine serpin

portakalağacı











Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış buğday
100 gr kavrulmuş kuzu eti
1 demet semizotu sapı
su, tuz

Terbiyesi İçin

1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı soğuk su

Üzeri İçin

1 çorba kaşığı tereyağı
toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Haşladığınız buğdayı ve nohutu bir tencereye alın kavrulmuş eti de içine koyun sıcak su ekleyin semiz otu saplarını doğrayıp tencereye ilave edin Tuzunu da atıp pişirmeye bırakın
bir kasede yoğurdu çırpın içine unu ilave ederek önce soğuk suyla çırpın ardından sıcak su ilave edip çorbanın içine karıştırarak dökün

Küçük bir tava da tereyağını eritin toz kırmızı biberi katıp hafif kızartın

Servis yapmadan önce çorbanın üzerine dökün
Tovga çorbası servise hazırdır


Çorbatarifleriinfo

Alıntı Yaparak Cevapla