08-04-2012
|
#22
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar


Malzemeler
1 5 su bardağı nohut
2 su bardağı ince bulgur
500 gr çiğ köftelik kıyma
250 gr az yağlı kıyma
200 gr kuzu eti
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı domates salçası
3 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 limon
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Nohutu bir gün önceden suda bekletin Et, domates salçası ve küp doğranmış 1 soğanı nohutla birlikte tencereye alın Üzerini örtecek kadar su ilave edip tuz ile tatlandırarak pişirin
Diğer bir kapta kıymayı kavurun Küp doğradığınız iki soğanı ilave edip kavurmaya devam edin Tuz, karabiber ve cevizi de ekleyip soğumaya bırakın
Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle yoğurup yarısından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın Diğer yarısından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içlerini oyarak cevizli harçtan ilave edip kapatın Köfteleri süzgece alın İçinde kaynar su bulunan tencereye süzgeci yerleştirin Bir süre haşladıktan sonra daha önceden hazırladığınız salçalı et suyuna ilave edin İki limonun suyunu ekleyip bir taşım daha pişirin
Tereyağını eritip naneyi ekleyip iki dakika pişirin Üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın
Çorbatarifleri info


Malzemeler
8 bardak et suyu,
4 havuç,
1 kaşık yağ,
1,5 çay bardağı süt,
1,5 fincan un,
3 yumurta,
tuz
Hazırlanışı
Havuçlar küçük küçük doğranıp tencereye konulur Üzerine su dökülüp kaynamaya bırakılır
• Havuçlar iyice yumuşayınca tencereden alınır Süzgeç üzerinde ezilerek “püre” haline getirilir Sonra havuçların alındığı tencereye boşaltılır
• Başka bir kapta yağ ile un hafifçe kavrulur Sonra üzerine süt ilave edilip ateşten indirilir
• Yumurtaların sarısı bir kaba konulur Hızlı hızlı ve iyice çırpılır Sonra azar azar tencereye boşaltılır, iyice karıştırılır
• Tuz konulduktan sonra kaynamaya bırakılır
Çorbatarifleri tv


Malzemeler[*]çorba için:- yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 5 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı kızılcıklı tarhana
- tuz
[*]sosu için:- tereyağı
- bir tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- sirke
- sarımsak
Hazırlanması
1 soğanı rendeleyin yarım yemek kaşığı tereyağı ile kavurun 5 su bardağı soğuk suda 5 yemek kaşığı tarhanayı ezin ve soğanlara ilave edin devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin kaynayınca tuzu ekleyin
2 sosu için tereyağını eritin önce naneyi ekleyip 1-2 kez çevirin ardından pul biberi ekleyip karıştırın tabaklara aldığınız çorbalara tereyağlı sos, sarımsak ve sirke ekleyerek servis yapın
portakalağacı
|
|
|